Sata vuotta sitten V

 

Tautitilanne Joensuussa ja ympäristössä.

Nälkä, hygienian vähäisyys ja osittain välinpitämättömyys lisäsivät tauteja Joensuussa ja lähiympäristössä. Tammikuussa ilmoitettiin, että peräti 11 henkilöä oli sairastunut isonrokkoon Kontiolahdessa huolimatta kaikista varokeinoista. Sairastuneista useat olivat kuolleet. Tauti oli levinnyt myös Joensuuhun, sillä täällä oli havaittu yksi tautitapaus.

Punatautia esiintyi maaseudulla huolestuttavan paljon ja terveystarkastajat kulkivat talosta taloon kertomassa, mitä voidaan tehdä tautien välttämiseksi. Myös Joensuussa tautia on esiintynyt. Lavantautia esiintyi normaali määrä eli yksi tai kaksi tapausta vuosittain.

Tulirokko lisääntyi vuoden 1919 aikana huolestuttavasti.

Huolimatta kaikesta tästä keuhkotautikuolleisuus pysyi suurimpana tappajana.

Petipotilas sairasosastolla 1920-luvun alussa.

sata v sitten v