Kategoriat
Blogi

Sata vuotta sitten XXIII

Karanteeni Venäjän rajalla

Englannin pääkonsuli Suomessa Mr. Bell kävi Englannin varakonsulin kanssa kävi äskettäin tutustumassa Venäjän rajalla vallitseviin karanteenioloihimme, kun eräät Venäjältä saapuneet olivat väittäneet niitä sietämättömiksi ja huonoiksi. Pietarissa viimeaikoina vallinneen pilkkukuumeen tähden on näet ollut pakko noudattaa siellä suhteellista ankaruutta, joten tulijan on oltava vähintään 14 vuorokautta karanteenissa.

Mr. Bell seurueineen katseli tarkoin karanteenissa vallitsevaa järjestystä ja lausui tyytyväisyytensä sen johdosta, mitä oli nähnyt. Mr. Bell ei ollut lainkaan havainnut tiukentuneita tai liian ankaria otteita, joten väitteet olivat olleet tarpeettomia ja turhia.

Evakkolapset odottavat lähtöä Suomeen Äänislinnasta.

karanteeni