Hiljaiseloa

Olen jonkin aikaa ollut hiljaa kirjoittamisessa. Siihen on kuitenkin ollut selkeä syy: Uuden kirjan työstäminen painatuskuntoon on sellainen voimanponnistus, ettei päähän paljon muuta ajatusta juuri mahdu. Yöt ja päivät kirjaimet vilisevät silmissä ja lauseet rakentuvat päässä. Kuvien järjestystä ja paikkaa on mietittävä koko ajan ja sitten vielä tuo huolellisuus, joka näyttää minulle olevan ylivoimainen tehtävä.

Nyt kaikki on kuitenkin saatu järjestykseen ja kohdalleen. Kirja on oikoluettu useita kertoja ja vielä viime hetken korjaukset tehty. Aivan viime tipassa vaihdoin kirjaan pari uutta kuvaa ja siitähän sitten uhkasi tulla ongelma. En nimittäin ollut muistanut laittaa kuvia kirjapainoon menevään kansioon ja sieltä sitten soitettiinkin ärtyneenä, että kuvat puuttuvat.

Onneksi tilanne selvisi parilla sähköpostilla ja nyt vain odottelen, milloin posti tuo uunituoreen teoksen postitettavaksi teille, hyvät lukijani.

Tässä vielä kirjan kannen etusivu, joka on sikäli harvinainen otos, ettei tällaista enää nähdä kaupunkikeskustassa tässä kaupungissa eikä edes tässä maassa. Vielä 1960 –luvulla, jolloin kuva on otettu, tivolin mainoskulkue saattoi taluttaa norsua mukanaan ja siitähän oltiin vain tyytyväisiä.

Kirjan pitäisi ilmestyä markkinoille maanantaina 28.10.2013.