Sata vuotta sitten XX

Pikku uutisia 11.3.1919

Hautaus. Viime sunnun taina kätkettiin haudan lepoon kauppias Adolf Johan Toivasen maallinen tomu Utran hautausmaahan. Haudan siunauksen toimitti kirkkoherra Artturi Tevaluoto, joka myös puhui mainajan muistolle. Utran laulukuoro lauleli haudalla tavanmukaisia hautajaislauluja.

 

Varkaus. Viime keskiviikkoa vasten yöllä varastettiin Pielisensuun Kulhossa kaupustelija Antti Karttuselta hevostallista yksi lammas, väriltään valkea. Jäljistä päättäen oli varas hengen ottanut tallissa, koskapa versisiä jälkiä oli pihassa ja tiellä huomattavissa. Lampaan nylkeminen on mahdollisesti tapahtunut jossain muualla. Poliisi tutkii parhaillaan asiaan saadakseen rikolliset selville.

                                           

Kerjäläisten kujeita. Puuropadan veivät kerjäläiset toista viikkoa sitten etään talon hellalta Nurmeksen kauppalasta, kun keittiössä ei sattunut ketään olemaan. Juuassa olivat pojat sitten kehuneet, että he saivat muutamassa talossa syödä puuroa oikein kyllikseen.

 

Maanantaina 10. päivänä maaliskuuta vuonna 1919  lämpötila Joensuussa oli + 4 astetta.

 

Lammas varastettu Kulhosta.

pukki talosa