Tarman tarinat V

Tarman tarinat V-kirja jatkaa tarman tarinat sarjaa. Tässä V-osassa on lyhyitä kertomuksia Joensuun eri elämänalueilta ja aikakausilta. Vanhimmat kertomukset alkavat Joensuun perustamisesta ja ajallisesti nuorin ulottuu 1950-luvulle Joensuun messuille.
Vanhimmat kertomukset kertovat kauppatorin historiasta, Rääsä-Antista, joka ylpistyi niin, että menetti kaiken, tai pesijätär Anna Sivosesta, joka lahjoitti vaatimattoman omaisuutensa Joensuun köyhien leskien apu-rahastoon. Nuorimmat kertomukset ulottuvat monien muistamaan aikaan, jolloin Michelin ukot kävivät messuilla tai kuuluisimman laulajattaremme Maikki Pakarisen muotokuva paljastettiin.
Vielä voi mainita, että kirjan artikkelit kertovat mielenkiintoisesti huhusta Hitlerin käynnistä Joensuussa, kahdesta kaupungin ilotalosta 1880-luvulla tai Kaarlosta, Joensuun ensimmäisestä muotibloggaajasta Kaarlosta 1880-luvulta tai kaupungin oudosta ruumismysteeristä.
Kirjasta löytyy eri artikkeleita yhteensä yli 40 ja ne on ryhmitelty viiteen ryhmään.
Perinteen mukaan valokuvia liitetty kirjaan runsaasti, joista jokunen ennen julkaisematon. Valtaosa kuvista on saatu yksityishenkilöiltä. Kirja muodostaa mielenkiintoisen kokonaisuuden Joensuun historiaan. Kirja sopii hyvin vaikka lahjaksi vanhoille ja nuorille joensuulaisille.

Hinta 22,00 euroa + postikulut 5,00 euroa